21.1.2016

VINKKEJÄ PENKKAREIHIN


Yksi abivuoden kohokohdista on monille varmasti penkkaripäivä, joka lähestyy kovaa vauhtia! Meidän lukiossa penkkareihin kuuluu asujen ja rekka-ajelun lisäksi paljon muutakin ohjelmaa, joten suunnittelut on aloitettu jo jokin aika sitten. Monilla on kuitenkin asu valitsematta ja muutkin penkkarijutut miettimättä, joten ajattelin listata pari vinkkiä niistä kaikille nykyisille ja tuleville abeille! :-)


1. Aloita suunnittelu ajoissa. Penkkareiden kanssa samoihin aikoihin on prelejä ja kirjoituksiin lukemista, joten ei kannata jättää valmistelua viimeiseen iltaan. Ylimääräinen stressaaminen on ihan turhaa. Oman puvun lisäksi on yleensä muutakin penkkaripäivän ohjelmaa mietittävänä, ja ainakin mun mielestä niihin kaikkiin kannattaa panostaa. 

2. Osallistu ohjelmantekoon. Varmasti kaikissa lukioissa penkkaripäivä ei ole mikään ihan tavallinen koulupäivä, vaan pitää sisällään paljon ohjelmaa. Meidän lukiossa on mm. kahvihetki abien ja opettajien kesken sekä laulua, pelejä ja tietovisailua opettajien ja oppilaiden kanssa. Lisäksi tietysti myös rekkalakanoiden suunnittelua ja yleistä juhlistamista. Erilaisten ohjelmanumeroiden suunnittelu on ollut tosi kivaa, ja toteutuksesta tulee varmasti vielä parempaa. Kannattaa siis mennä mukaan suunnitteluun!

3. Valitse (hyvä) asu huolella. Tämä taitaa olla se penkkarien tärkein osuus: puku. Joissain lukioissa asut toteutetaan yhteisellä teemalla ja joissain asuja saa olla laidasta laitaan. Meidän lukiossa toteutuu jälkimmäinen, josta olen tosi iloinen. Kaikki saa pukeutua haluamallaan tavalla, joten pukukirjoa on valtavasti. Odotan tänäkin vuonna innolla muiden asuvalintoja! 

Mukavuus on yksi asun tärkeimpiä kriteerejä, sillä siinä pitäisi viihtyä koko päivä. Huomioon kannattaa ottaa se, että asun kanssa pitäisi pystyä kiipeämään rekkaan ja mahdollisesti myös liikkumaan erilaisissa ohjelmanumeroissa. Toinen tärkeä asia muistaa on sää. Suomen helmikuu ei anna kovinkaan loistavia mahdollisuuksia pukeutua shortseihin tai muihin pieniin vaatteisiin, joten suosittelen valitsemaan asun, jonka alle/päälle voi pistää lämpimämpää vaatetta ulkona olemista varten. Alla on muutamia esimerkkejä asuista, jotka olis käteviä ja varmasti mukavia päällä. Näissä on lisäksi helppoa se, ettei tarvitse tehdä omille hiuksilleen tai kasvoilleen välttämättä mitään. Käteviä siis esimerkiksi silloin, jos samana päivänä on abiristeily tai muu juhla!

ekakollaasi
Lisää eläinasuja täältä


Toisaalta penkkareissa voi olla hyvä tilaisuus toteuttaa omaa luovuutta ja halutessaan panostaa omaan tekemiseen enemmän. Silloin asusta saa uniikin ja juuri oman näköisen. Erilaiset peruukit tai elokuvahahmojen asut jättävät hyvän mahdollisuuden lisätä yksityiskohtia juuri niin paljon tai vähän kuin itse haluaa. tokaollaasi
Lisää pienrekvisiittaa täältä

Kaikki kuvien asut ovat Naamiojäniksestä, Suomalaisesta naamiaisasujen verkkokaupasta (click!). Heidän sivuillaan on paljon erilaisia asuja ja rekvisiittaa penkkareihin, joten sieltä löytyy varmasti asu jokaiselle, jolta sellainen vielä puuttuu. :-) Ja jos tiedät enemmänkin abeja ilman pukua, heidän sivuillaan on myös alennuskoodit penkkariasujen kimppatilauksiin!


4. Ikuista penkkarisi. Ota kuvia ja videoita, sillä penkkaripäivän haluat varmasti muistaa aina! Jostain syystä kaikki ovat yleensä asut päällä suostuvaisempia poseeraamaan kameran edessä, joten kannattaa ottaa siitä ilo irti.

5. Nauti ikimuistoisesta päivästä. Viimeinen, muttei tosiaankaan vähäisin vinkki. Vaikka edessä on vielä pitkä rupeama kirjoitusten suhteen, niin tuona päivänä niitä ei kannata ajatella ollenkaan. Ota siis rennosti ja nauti abiuden viimeisistä hetkistä!Tällaisia ideoita, toivottavasti saatte näistä jotain irti! Ja jos siellä ruudun toisella puolella on joku tehnyt postauksen samasta aiheesta niin linkatkaa mulle! :-)Postaus toteutettu yhteistyössä Naamiojänis.fi kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti