31.1.2016

AUSCHWITZ-BIRKENAU


Viime keskiviikkona oli jälleen vainojen uhrien muistopäivä, joka on minulle tavallaan merkittävä päivä. Juutalaisvainot koskettaa mua jostain syystä suuresti, luen paljon kirjoja aiheesta ja myös kaikki siihen liittyvät elokuvat kiinnostavat. Vuosi sitten tammikuussa pääsin  äidin kanssa käymään Auschwitz-Birkenaun keskitysleirillä, joka oli vielä odotettuakin pysäyttävämpi kokemus. Tein silloin postauksen, jossa puhuin tästä aiheesta enemmänkin (tästä). Loput jakamattomat kuvat olivat kauan kadoksissa, mutta nyt löysin ne ja päätin taas jakaa kuvamateriaalia kuuluisimmasta keskitysleiristä.“No matter what I accomplish, it doesn't seem like much compared to surviving Auschwitz.” 

― Art Spiegelman, Maus II : And Here My Troubles Began
aa
bb
ee
ff
kk
ll
hh
ii
gg cc dd nn mm oo pp ss rr qq

10 kommenttia:

 1. ainoo paikka missä tahtoisin oikeasti ulkomailla joskus käydä on tämä. mulla on kans ihan äärimmäinen kiinnostus toiseen maailmaansotaan ja paljon tulee myös siitä luettua ja katsottua dokumenttejä etenkin tämän asian tiimoilta. ehkä joku päivä pääsen tuonnekin.

  emiliannas.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä ehdottomasti käymään, tuolla saa kaikelle lukemalleen puitteet ja kuulee mielenkiintoisia (ja valitettavasti melkein aina) surullisia tarinoita. Itse haluaisin päästä toiselle visiitille joskus kesällä, jolloin kierros on pidempi ja opastus tarkempi. Talven etu oli kyllä se, ettei kuvissa näy paljoa ihmisiä eikä missään ollut tungosta. :-) Kiitos kommentista, pidän peukkuja että pääset matkalle!

   Poista
 2. Siis voi jukra, tää on mullekin niin mielenkiintoinen aihe! Oon katsonut hurjasti elokuvia ja lukenut juttuja tuosta. Kiva nähdä näitä kuvia, tää oli tosi mielenkiintoinen postaus selailla, meen tsekkaamaan sen aiemmankin!

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muitakin tää kiinnostaa tosi paljon. Joskus pitäiskin kysyä olisko ihmisillä kirja/leffa/dokumenttivinkkejä tästä aiheesta! Kiitos paljon kommentista! :-)

   Poista
  2. Mulla olisikin pitkä lista, osaa tosin ei saa suomesta. Nyt on myös tullut uusia aiheeseen liittyviä elokuvia monta.

   Poista
 3. Tuolla on aavemmaista, linnutkaan ei tunnu laulavan siellä. Puolassa on tullut käytyä ja tyttäreni on käynyt koulua Sanokissa. Viime kesänä käytiin jälleen, meillä on tapana matkustaa Kazimierziin, Krakovaan. Olisi mukavaa jos kävisit kurkkaamassa meidän viime reissua ja kokisit Krakovan keskitysleirin.

  http://villananna.blogspot.fi/search/label/Krakow

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan oli. Meidän kohdalle sattui myös lumimyrsky, joka pisti miettimään vielä enemmän sitä miten hirveetä siellä on aikoinaan ollut ilman kunnon vaatteita tai edes kenkiä. Kuulostaa mielenkiintoiselta, käyn katsomassa! Kiitos vinkistä!

   Poista
  2. Puolassa on erikoinen ilmasto. Helle ensin ja kohta oletkin keskellä pahinta myrskyä. Kaikki tapahtuu muutamassa tunnissa.

   Poista
 4. Toi keskitysleiri on niin kauan ollut mun matkalistan top-5:ssa, oikeastaa siitä lähtien kun mä aloin ymmärtää II maailmansodan kauheuksia. (Siinnä rinnalla kulkee Prybjat) vaikka mä en hirveesti oo innostunut hylätyistä paikoista, mutta tää on niin kiinnostava ja kuvauksellinen, että haluun kyllä päästä sinne.
  Upeita kuvia oot ottanu :)

  // rebeldechica.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä, unohtumaton kokemus! Ja Krakova on tosi kiva kaupunki, sieltä järjestetään usein turistien matkoja tuonne Auschwitziin. Toinen maailmansota jaksaa kyllä kiinnostaa muakin yllättävän paljon. Kiitos paljon!! :-)

   Poista