20.12.2015

Jouluhaaste!

Heippa! Näin Hetan blogissa tän tosi kivan jouluhaasteen, ja päätin ottaa sen vastaan! :-) Eli siis 24 jouluista kysymystä ja vastausta, here we go:

IMG_5008

1. Parasta joulussa? Tietysti se rauhaisa ja onnellinen tunnelma. On ihana nähdä kaikki niin iloisina! Ja myös kaikki oman perheen jouluperinteet on parhaita.

2. Joulumusiikkisi? Joka vuosi tulee kuuneltua aika paljon joulumusiikkia koska joka paikassahan sitä soi, mutta tänä vuonna olen kuunnellut paljon englanninkielisiä joululauluja. Tykkään niistä melko perinteisistä lauluista, mutta enemmän sellaisista rauhallisista kuin nopeista. 

3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia? Tykkään joo! Yksin Kotona -leffat on ihan klassikoita ja niistä tulee niin hyvälle joulumielelle. Tänä vuonna olis tarkotus katsoa vielä muutama muukin.

4. Jouluherkkusi? Perinteiset joulutortut ja piparit varmaankin.

5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla? Kinkkua, perunalaatikkoa, kaloja ja mätiä. Ja itsetehtyjä karjalanpiirakoita!

6. Koska joulukoristeet pääsee kotiasi koristamaan? Me äidin kanssa laitetaan ensimmäiset koristeet aina ensimmäisenä adventtina. Yleensä niiden määrä aina kasvaa joulun lähestyessä.

7. Joulu kotona vai jossain muualla? Ollaan perinteisesti serkkuni perheen kanssa ensin meillä ja illalla tädilläni.

8. Itse tehdyt lahjat vai kaupasta ostetut vai molempia? Riippuu niin paljon ihmisestä. Yleensä kyllä suosin kaupasta ostettuja, jos tiedän mitä lahjan saaja voisi tarvita/haluta.

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan? Juu! Tai no, äiti ne laittaa mutta kuitenkin.

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla? Oman suvun kanssa, porukan koolla nyt ei niin hirveän suurta merkitystä ole.

11. Onko sinulla joku joululahjatoive? Tänä vuonna olen toivonut joulupukilta rannekelloa ja ikean petivaatteita. 

12. Paras saamasi joululahja? Apua, paha kysymys! Matkat on yleensä jääneet parhaimpina mieleen.

13. Kamalin saamasi joululahja? Sain yhdeltä tädiltäni kerran pinkin urheilupaidan. En ole koskaan käyttänyt urheillessa mitään ihmeellisiä merkkipaitoja, ja en pidä pinkistä väristä yhtään. Mutta ajatus on tärkein, ei sitä aina voi osua oikeaan :-)
IMG_1628

14. Kuvaile unelmien joulusi. Kaikki läheisimmät yhdessä huoneessa, naurua, hymyjä ja hyvää ruokaa. 

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu? Hmm.. ehkä se ''no onkos tullut kesä nyt talven keskelle''. 

16. Oletko tehnyt paljon jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä?  Jonkun verran joo. Koti on koristeltu, joululahjat ostettu ja aaton vaatteetkin valittu. Huomenna olis tarkotus leipoa torttuja & pipareita ja maanantaina karjalanpiirakoita. 

17. Paras joulujuoma? Glögi tai jouluomena-limppari.

18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan? Tykkään kyllä oikeista kuusista, mutta meillä on äidin kanssa ollut viimevuosina pienessä rivitalossa sypressi kuusen tilalla, ja olen pitänyt siitäkin paljon! Jotain aitoa ja vihreää minkä voi koristella.

19. Käykö teillä joulupukki? Ei käy enää. Joskus kun olin pieni kävi muutamina vuosina, mutta en oikein koskaan uskonut siihen.

20. Paras joulumuistosi lapsuudestasi? Varmaankin kaikki ne joulut lapsuudenkodissani, kun haimme itse kuusen omasta metsästä. Ne ajat oli niin ihanan huolettomia, ja joka joulu oli lunta.  

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa? Aamupäivän olen yleensä ihan vain arkivaatteissa, mutta illalla laitan vähän siistimmän vaatteet jouluruokaa varten. Se kuuluu ainakin meidän perheessä asiaan, että siistiydytään jouluateriaa ja lahjojen jakoa varten. En oikein tiedä miksi :-D

22. Peruna-, porkkana, bataatti- vai lanttulaatikko? Perunalaatikko.

23. Paras joulusuklaa? En ole montaa erilaista maistanut, mutta fazerin tämän vuoden joulusuklaa on kyllä tosi hyvää!

24. Joulutortut vai piparit? Kummatkin on hyviä, mutta ehkä piparit koska niiden koristelu on mukavaa puuhaa.
IMG_1471

Näihin vastaillessa tulee väkisinkin joulumielelle, joten haastan kaikki halukkaat tekemään tämän haasteen vielä ennen aattoa! :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti