8.12.2014

Nälkäpelihöpötystä!Heippa! Onko moni teistä käyny kattomassa uusimman Nälkäpelin? :) Itse kävin kattomassa sen Nikon kanssa pari viikkoa sitten, ja taas tykkäsin! Joidenkin olen kuullu sanovan, että tämä oli edellisiä huonompi pätkä, omasta mielestä yhtä loistava hyvä kuin aikasemmatkin. Toisenlaiset mielipiteet johtuu varmaan siitä, että tää on huomattavasti synkempi. Melkein jokainen kohtaus on pommitusta tai maan alla olemista, eikä ketään ole kentällä. Mun mielestä hyvä näin, kolmas leffa lähes samalla kaavalla olis vieny tästä maun. En malta odottaa sitä toista osaa Matkijanärhestä!  

Luin ne kirjat joku vuosi pari sitten, ensimmäisen melkeimpä yhdeltä istumalta, ja rakastuin syvästi. Se koko ajatus tulevaisuudesta tollasena kun Collins sen kirjoissaan kuvasi oli tosi mielenkiintonen ja erilainen muihin lukemiini kirjoihin verrattuna. Tiedän että se ''kirjat on niin paljon parempia kuin elokuvat'' -juttu on joidenkin mielestä tosi ärsyttävä, mutta se on melkeinpä aina ihan totta! :D Kirjoissa kaikki pystytään kertomaan tarkasti, koska mitään aikarajoituksia ei ole. Lisäks ne antaa tilaa omalle mielikuvitukselle ja ennen kaikkia henkilöistä saa paljon syvemmän ja kokonaisvaltasemman käsityksen, mikä taas saa ainakin mut eläytymään vahvemmin. Toisaalta mä kyllä tykkään siitä, että leffa antaa selkeät kasvot kaikille henkilöille. On jotenkin helpompi kuvitella vaikka Katniss kentällä, kun tietää tarkkaan mitä Jennifer Lawrence näyttää. Tietenkin on sitten ihan eri asia jos omasta mielestä elokuvaan on valittu rooliin epäsopiva näyttelijä. Itse oon kyllä sitä mieltä ettei Jenniferiä parempaa olis voinu valita. Hän on valkokankaalla ihan samanlainen kuin tekstissäkin, ja lisäks vielä ihan huippuhauska roolin ulkopuolella. :)

thg III

Julkaisin ennen Vihan Liekkien ilmestymistä listan sen soundtrack-biiseistä (click!). Kuuntelen noita kaikkia yhä edelleen, varsinkin Shilouettes & the Gale song on tosi hyviä biisejä jo ihan pelkästäänkin. Tän vuoden soundtrackille mulla oli kovat odotukset, koska sen artistit oli supersuosikkini Lorden käsialaa. Lorden molemmistä biiseistä listalla (yellow flicker beat & ladder song) tykkäsin paljon, mutta muut jättivät vähän kylmäksi. Jotenkin tuntu että ne ei sopineet elokuvan teemaan melkein yhtään, monissa oli enemmänkin iloinen ja tanssimusiikkimainen sointi. Ehkä viimeiseen osaan kehitellään taas jotain loistavaa, tähän vähän petyin. Laitan tähän kuitenkin ne Lorden biisit sekä yhden muun josta pidin. :)

Lorde - Yellow Flicker Beat


Lorde - Ladder Song

CHVRCHES - Dead Air

Ja vielä näiden lisäks mulle nousi hienoks kappaleeks kirjan pohjalta tehty the Hanging Tree -biisi, jonka Jennifer laulo leffassa. Sanoissa ei paljon vaihttelevuutta ole, mutta ahh tää on niin hyvä.Tulipa aika paljon tekstiä, toivottavasti siellä on muitakin Nälkäpeli-faneja niin ei tullut ihan seinille huudeltua. Olis tosi kiva kuulla teidänkin mielipiteitä kirjoista tai leffoista! :)2 kommenttia:

  1. Oon kuullut paljon hyvää noista nälkäpeleistä, en oo yhtäkäään lukenut tai nähnyt, pitäsi varmaan :)

    http://more-than-we.blogspot.fi/

    VastaaPoista