29.6.2014

SPAIN ♥

Noniin, vihdoin pääsen kertomaan teille reissusta! Eli olin siis 14.-24.6. kesälukiossa Espanjassa, Valladolidissa! Meitä oli 9 tyttöä ja 1 poika, ja melkeen heti alussa tutustuin Janinaan ja parin päivän päästä Martin liitty seuraan. Meistä tuli ton matkan aikana tosi tiivis kolmen porukka, ja olin niin ilonen että sain noin ihania ystäviä  Matkan järjestäjänä oli Suomen kesälukioseura, mutta toi koko jutun nimi hämää niin paljon:, koska lukiosta ei ollut siellä tietoakaan :D Pari kivaa liikuntatuntia ja oisko ollut kolme espanjantuntia, joissa vaan kertailtiin vanhoja asioita. Muutaman kerran myös seurattiin sen koulun omien oppilaiden tunteja, mutta se oli vaan kivaa. :) 


Ensimmäinen päivä vietettiin Madridissa kierrellen, shoppaillen & puistopiknikillä istuskellen. Ikinä ennen en ollut siellä käynyt ja oli kyllä kaunis kaupunki!

fount churreria PicMonkey Collage1 reinasofia rooof alll-m parque paelllla lake awww floraa  
Loppuillasta ajeltiin bussilla Valladolidiin, joka on n. 400 000 asukkaan kaunis kaupunki laitakylineen 120 km päässä Madridista. Perheiden tapaaminen (kuten suomalaistenkin tapaaminen) jännitti ihan hiiiiiiirveesti! Kukaan ei siis tiennyt etukäteen mitään perheistään, joten bussin kaartaessa yhdentoista aikaan asemalle oli tunnelma aika jännittynyt. Suureksi onnekseni mun perhe oli aivan ihana! Asuttiin noin vartin päässä koululta, Simancan kauniissa kylässä mun Rosa-siskon ja hänen isoveljen ja vanhempien kanssa :) Viiden päivän ajan oltiin kasista kahteen koululla aiemmin mainitsemieni ohjelmien mukaan, jokainen päivä just sopivasti erilainen. Yhtenä päivänä esimerkiksi meijän hostperheiden sisarusten luokka vei meijät kaikki piknikille koulun jälkeen, yhtenä päivänä otettiin uinnin sijasta aurinkoa ja yhtenä päivänä oli koulun ranskanopiskelijoiden (=melkein koko koulu) päätösjuhla. Perjantaina siellä oli koulun viimeinen päivän, jolloin mentiin kävellen yhteen puistoon jossa evästettiin ja jotkut hyppi narua tai pelaili futista, sellasta kivaa yhdessäoloa :) Koulun jälkeen mentiin silloinkin Rosan ja parin sen ihanan kaverin kanssa puistoon syömään, mikä oli taas tosi kiva juttu (: 
mayor
paskahaisee
wall candd guytf asy piis
todossss puspus a todos PicMonkey Collage2 gdht tui smöoy

Loppumatkasta oli Salamancan päiväreissu espanjalaisten kanssa, Janinan ja Martinin kanssa hengailua altaalla meijän hostien kanssa, haikeaa mutta innostunutta lähtöfiilistä, pakkailua ja Maanantaina ennen nukkumaanmenoa vielä Martinin host-kaksosten yllätyssynttärit :) 

salamanca sd seiiinä kupu falda fd ýtdf

Kaikenkaikkiaan vaan niiiiiiin upea matka, lähtisin koska vaan uudestaan! Espanjalaiset oli niin mukavia ja kiinnostuneita meidän kulttuurista, maisemat oli ihanan erilaisia ja joka päivä nautin kaikesta ja erityisesti 24-30 asteen lämmöstä ;) Ja sain kaksi hyvää kaveria joiden kanssa treffataan mahdollisimman pian H-Forssissa! Espanjan kielen päivittäinen puhuminen ja varsinkin kuunteleminen teki tosi hyvää, oon ihan innoissani syksyllä alottamassa iltalukion espanjanopintoja :D Suosittelen kaikille ensi kesäksi!!
Tässä vielä ostoksia reissulta heh:
iih IMG_5504


Jos kenelläkään on mitään kysyttävää niin kommenttia alas :) Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti